Alla inlägg under januari 2011

Av Nathalie - 10 januari 2011 18:43

Jag gick och la mig strax efter tolv någon gång i natt, och vände och vred på mig och kunde it sova helt enkelt.

Så jag gick ner och hittade en poket bok (som egentligen inte innehåller någon historia alls) och skulle just till att börja läsa som allt blev kolsvart !!


Jag gick ner för att se om mormor och morfar somnat för att säga att dom måste ha en annan väckarklocka i fall strömmen skulle försvinna igen å dom var vaken.

Strömmen försvann en gång till men sen höll den kvar natten igenom och jag hade för säkerhets skull ställt mormors mobil alarm som dom aldrig fått av imorse ;P


Jag sov så skönt när jag väl somnade och vaknade av att någon kröp ner i sängen med mig, när jag vaknade till lite så märkte jag att Kim kommit iaf ;D .. Han hade inte sagt om han skulle de eller inte, men han gjorde de, besiktnings tiden för hans bil var kring halv nio imorse och vid nio så blev jag väckt.


Sen har de inte hänt så mkt mer idag, haft främmande av kim till ungefär två och sen for jag tur och retur till stan med Sara och Lars sen såg man på då mormor irriterade sig över middagen och nu är de lugna gatan när mormor och eva + magnus är och Grattar fia som fyller 40 år idag.


Nåååjja nu ids jag inte skriva mer, ha en bra kväll alla glada spadar

Av Nathalie - 9 januari 2011 19:25

Igår kväll så blev de en svång öjebyn och en sväng pålis. I öjebyn handlades det och i pålis blev de hämtning av syskon små ett och två Patrik och Sanna.


Vi våldgästade Sara och Lars och precis när vi kommer till dom tar jag, patrik och sanna en promenat till mormor och morfar i kylan för att hämta lite saker.

Dom hade brottnings match hela vägen tillbaka och jag roade mig med att ta kort och filma dom.


Väl tillbaka hos Lars och Sara såg vi en massa film, datanördade, åt godis & chips och drack dricka. Hade allmänt trevligt och allmänt jobbigt med surr surr och bus huller ombuller.


Jag hoppade från hustaket för att Sanna och Patrik ville se, och då var de hustaket jag hade byggt i MINECRAFT.   

Vi var vaken ett bra tag och när vi väl vaknade idag så var de frukost och datanördande som gällde då också.

De var meningen att vi skulle promenera till affärn men snön var i vägen och så var vi väl lite lata så vi åkte dit och tillbaka till lars och sara.

Sara har jobbat idag och annars har vi mest svamlat på.


Nu är jag tillbaka hos mormor och morfar med datorn min och ska pyssla omkring i mitt rum och ladda batterierna inför tisdag ^^
Ha en bra kväll alla glada spadar

Av Nathalie - 8 januari 2011 13:31

För någon dag sen i skogen så fastna jag i en av trollmors böcker och jag läste, läste och läste, igår kunde jag inte sluta läsa så jag läste ut den 442-sidíga boken kring fem i morse.


Boken är skriven av Nora Roberts och heter på svenska "De ödesdigra arvet" & original titeln är "Three fates".
Den handlar om en skattjakt kan man väl säga & ödet, speciellt med tanke på att skattjakten går ut på att hitta de tre ödesgudinnorna från den grekiska mytologin som har blivit avbildade i tre små silver statyetter. Mer än så ska jag inte skriva om boken, men jag tar lite citat och grejjs från den som jag fastna för och Jag kan då säga att jag tycker den boken är bra.


"Första delen Spinna: Oh, what a tangled web we weave, When first we practice to deceive!" <-- Sir Walter Scott

"Andra delen Mäta: I have measured out my life with coffe spoons." <-- T.S Eliot


"Tredje delen Klippa av: We are spinning our own fates, good or evil, and never to be undone. Every smallest stroke of virtue or of vice leaves its never so little scar." <-- William James


.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.


De tre ödesgudinnorna som skrivs om i boken är verkligen från den grekiska mytologin och irriterande som jag är så fastnar jag för saker jag läser så ja kollade upp dom lite:


Klotho ”den spinnande”. Hon väver våran livstråd.
Lachesis ”den livslotten tilldelande eller avmätande”. Hon mäter hur lång den blir.
Atropos ”den oavvändbara”, vilken det tillkom att bestämma den oundvikliga dödsstunden. Hon klipper av där det är meningen allt ska ta slut.


De tre systrarna sitter på höga troner medan de spinner, vid sfärernas musik sjunger ödets sång: Lachesis om det förflutna, Klotho om det närvarande och Atropos om det tillkommande.


De finns en latinsk hexameter som beskriver Moriernas sysslor:
Clotho colum retinet, Lachesis net, et Atropos occat.
I svensk översättning: Klotho håller sländan, Lachesis spinner, och Atropos klipper av.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Ja jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle, men om någon vill läsa mer om de där så äre bara att söka på internet, visst jag hade väl inte de bästa upplägget i mitt inlägg men de är mer som en Mindmap för mig själv ;P
Och jag ska avsluta med en annan grejj från boken jag läste och de är då något som de tre ödesgudinnorna sagt till en av karaktärerna i boken i en dröm hon hade:

Ja jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle, men om någon vill läsa mer om de där så äre bara att söka på internet, visst jag hade väl inte de bästa upplägget i mitt inlägg men de är mer som en Mindmap för mig själv ;P
Och jag ska avsluta med en annan grejj från boken jag läste och de är då något som de tre ödesgudinnorna sagt till en av karaktärerna i boken i en dröm hon hade:

 

Den första som höll en slända talade "Jag spinner tråden, men du förvandlar den till vad du vill."
Den andra som höll ett silvermåttband sade "Jag mäter ut längden, men de är du som använder tiden."
Och den tredje som stod där med en silversax sade mig detta "Jag klipper av tråden, för ingenting bör vara för evigt. Slösa inte bort det du har blivit given."

Av Nathalie - 6 januari 2011 22:27

Somnade seeent i natt, eller rättare sagt tidigt i morse, såg på Save The Last Dance och sen mys och sov.

Hahaha att sedan bli väckt av trollmor kring tolv med att vi ska iväg ett satte fart på oss.


Strax efter ett bar de av till Granträsk, där de åts palt i stora lass och efterrätt i mängder och sen var hälften utslagen i sofforna.

Fick mig en klocka av trollmormor och den är väldigt fint, nästan för fin för att jag ska vilja använda den ;P men snart så kommer de också.


När vi väl kom tillbaka till skogen igen så blev de en kort väntan på hämtning och jag trodde lars och sara hade dött eftervägen men dom dök upp och kim hjälpte mig med min dator och allt.


Så bar de av till coop i stan och sen vidare till Lillpite, ett stopp hos S & L och sen till S & F där mamma och samme är å hälsar på, sen så tog jag mig promenaden från S&F och nu är jag tillbaka hos Sara och Lars vid min dator och ett uttröttat huvud.


Härlig dag de har varit, vill egentligen skriva lite annat om hur de har varit men jag ids faktiskt inte. Så ha en Godkväll alla glada spadar.

Av Nathalie - 5 januari 2011 15:35

http://www.youtube.com/watch?v=CGfmH3bxs6Y <-- lyssna
Onsdag är de idag, kallt är de ute och inne varmt som tusan.
Jag har dragit med kim ut i kylan en sväng och så har vi mest svamlat på och tagit de lugnt.
 
Patrik ringde precis och frågade om han fick hälsa på men jag är hos kim än, så jag sa att han fick ringa imorgon för någon gång då ska jag hem, så då ser man väl om han ringer.

 
Jag hade saker att skriva här men jag tappade dom, så då slutar jag skriva så kanske de kommer sen eller nått :P

Haha ha en bra dag era glada spadar

Av Nathalie - 4 januari 2011 15:24

Härligt, julafton/födelsedag/nyårsafton har jag lämnat bakom mig och tiden bara flyger iväg, snart så är de skola igen och snart slutar skolan igen ^^


Vilket som så är jag i skogen nu, och de verkar som att jag ska vara här i någon dag till och jag säger att inte är de mig emot för jag är glad   

Vad som händer idag vet jag inte riktigt, håller på att se sailor moon igen, var ju ett tag sen jag gjorde uppehåll, haha har ju hunnit se tre säsonger av gossipgirl sen jag sist såg sailor moon. Nåja de är tisdag idag och sen kommer onsdag veckans dagar flyter på och nu ska jag fortsätta så HA en bra DAG alla glada spadar :P

Av Nathalie - 2 januari 2011 20:57

Här sitter man i lugn och ro och känner bara BLÄH, varför ska de va så tråkigt, samtidigt som att jag absolut inte vill göra någonting idag.


Rastlösheten sitter dock i och de irriterar mig, men skitsamma he får gå ändå.


Helgen har varit sisådär, varit hemma i lule från fredag till idag och idag så har jag duschat och så tvättar jag.


Har inte mkt mer att skriva faktiskt, så ha en bra kväll alla glada spadar

Av Nathalie - 1 januari 2011 23:42

Lia where a bit surprised.
If this where Malas hiding place and if her twin sister was that close to her, why hadn´t she seen her anytime?
And why was all of this happening at the sametime? Her thoughts stopped when the stairs ended in a dark tunnel and Josef disappeared into the darkness.

"Hello, where the hell did you go?! Josef I can´t see anything !! " she just stood there and tried to see her own feets but the darkness was to compact.

Lia took a feew steps forward and still nothing from Josef, damn that guy, Lia turned around and tried to make it up the stairs again but behind her there where no staircase anymore, no it was a cold solid stone wall that blocked her way and not seeing anything got on her nerves and made her a bit scared.
The only way for her to go was forward, but it didn´t go that fast cause she had to hold her hands at the wall to know that she still had something to go after.
After awhile she stopped, how long had she walked? wasn´t this darkness going to go away soon? where the hell was Josef? did he trick her? was she the biggest fool on this planet?

Lias head made her crazy, all those voices and questions in her had made her sink to the floor and buried her head in her hands, stupid stupid stupid, her head where banging with a pounding headache again.
While she where sitting there the tunnel started to move slowly, she didn´t notice, but it did, and after an other little while there was a light far away in it.
When the light went up Lia looked up and got on her feet, maybe Josef just joked with her and showed her the way out or it was something else.
Either way, towards the light she must go...

[Forts..]

Presentation


Född: 1989
Bor: Norrbotten
Älskar: Kim & Fantasy

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards